Kort om meg

MORTEN RAVNBØ, senior designer/ AD:
Høyskoleutdannelse fra SHKS (Kunsthøyskolen), ved Institutt for Visuell kommunikasjon. Jobbet i design-/ reklamebyrået Sydvest Oktan i Oslo i nesten 8 år og flyttet deretter til Karlskrona i Sverige, hvor jeg nå har drevet eget designstudio (Ravnbø design) siden 2006. Jeg er autorisert medlem av GRAFILL - Norske grafiske designere og illustratører. For mer komplett CV, se LinkedIn.

Mitt fokus og hjerte

Min nisje: Organisasjoner

Jeg jobber med mange ulike kunder i Norge og Sverige, store som små, men har et spesielt fokus på organisasjoner. For flere av mine kunder så fungerer jeg som deres inhouse designbyrå, som hjelper til med alle mulige designrelaterte oppgaver. Jeg har over 20 års erfaring i dette segmentet.

Typiske kunder

Med organisasjoner mener jeg f.eks. humanitære organisasjoner, kirkesamfunn, misjonsorganisasjoner  og interesseorganisasjoner, men også museer, kommuner og offentlige virksomheter,  menigheter, skoler og idrettsforeninger.

Jeg har også kunder innen forlag, aviser, privat helsetjeneste, coaching, sosiale medier og IT, og jeg har vært frilanser for andre reklamebyråer. Det er egentlig ikke så viktig hvor kunden kommer fra, privatpersoner er også velkomne, for den saks skyld!

Gunstig timepris

Til å være et profesjonelt designstudio, så holder jeg bevisst lave priser. Mitt ønske er at organisasjoner også skal ha råd til å god design. Jeg har derfor en ekstra lav timepris for  ikke-kommersielle virksomheter. For norske kunder fakturerer jeg også uten moms, ettersom jeg driver virksomheten fra Sverige. Det tilsvarer ytterligere 25 % rabatt for alle som ikke ellers kan dra av momsen.Vil du ha et prisforslag – så ta kontakt!

Hode, hjerte, kne og tå

God design og kommunikasjon skal berøre, vekke interesse, styrke et varemerke – eller gi giverlyst. Derfor behøvs det mer enn bare en fin "overflate". Det er viktigere med rett design enn fancy design. Bare da får varemerket "luft under vingene".

Klikk her om du tror jeg kan hjelpe deg!

Kompetanse og erfaring

Alt handler ikke om programvarekunnskap. Mest handler design om omtanke og nøyaktighet, og evne til innlevelse i kundens behov og virkelighet  – i kombinasjon med formfølelse og idé. Men deretter skal det jo virkeliggjøres, og helst både effektivt og teknisk korrekt. Med over 25 års daglig bruk av Adobes trekløver Indesign, Photoshop og Illustrator, så er du i gode hender.

For hjemmesider bruker jeg først og fremst verktøyet Webflow, for custom design uten koding. (Denne siden er gjort med Webflow). Jeg kan også gjøre Wordpress-sider og hjelpe til med Cornerstone-sider, i samarbeide med min kollega Jenny. Jeg bruker såklart også Microsoft Office-pakken med Word, Powerpoint og Excel, og andre programmer, når det trengs.

Samarbeids-partnere

Designkonsulatet er nå et hvilende prosjekt. Men jeg samarbeider nært med flere som var med i nettverket. Sammen har vi en bred kompetanse og kan agere som et helt byrå ved behov. Her er de to jeg jobber nærmest og mest med: 

Paul danielsson
layout, tekster, sosiale medier og markedsføring

Paul gjør grovlayouten på mange av mine magasiner og bøker. Han skriver bra og er en kløpper på korrektur. Han kan mye om sosiale medier, og underviser i digital markedsføring ved Yrkeshøyskolen i Uddevalla. Paul vil du sannsynligvis komme i kontakt med om vi hjelper deg med magasiner eller strategi – eller publisering på facebook.

Jenny Andrushko
webutvikling, webdesign, illustrasjon, foto

Webbdesigner og grafisk designer med utvikler-/ programmeringsbakgrunn. Hun er min faste samarbeidspartner for Wordpressider og Cornerstone. I tillegg gjør Jenny fine vektor-illustrasjoner, og liker å være framme med kameraet.

Velkommen til mitt studio

Mitt studio er nå i et kontorsfellesskap som heter Sparre Creative Corner, i Karlskrona. Der har jeg et kontor med fin utsikt over sjøen! Min kollega Jenny er her en dag i uka. Det finnes ledige rom, de fleste med sjøutsikt. Ta kontakt om du vil vite mer. Bildene til venstre er fra mitt forrige kontor... Skal byttes en vakker dag.

Nettverk og medlemsskap