Kort om meg

MORTEN RAVNBØ, senior designer/ AD:
Høyskoleutdannelse fra SHKS (Kunsthøyskolen), ved Institutt for Visuell kommunikasjon. Jobbet i design-/ reklamebyrået Sydvest Oktan i Oslo i nesten 8 år og flyttet deretter til Karlskrona i Sverige, hvor jeg nå har drevet eget designstudio (Ravnbø design) siden 2006. Jeg er autorisert medlem av GRAFILL - Norske grafiske designere og illustratører. For mer komplett CV, se LinkedIn.

Mitt fokus og hjerte

Min nisje: Organisasjoner

Jeg jobber med mange ulike kunder i Norge og Sverige, store som små, men har et spesielt fokus på organisasjoner. For flere av mine kunder så fungerer jeg som deres inhouse designbyrå, som hjelper til med alle mulige designrelaterte oppgaver. Jeg har over 20 års erfaring i dette segmentet.

Typiske kunder

Med organisasjoner mener jeg f.eks. humanitære organisasjoner, kirkesamfunn, misjonsorganisasjoner  og interesseorganisasjoner, men også museer, kommuner og offentlige virksomheter,  menigheter, skoler og idrettsforeninger.

Jeg har også kunder innen forlag, aviser, privat helsetjeneste, coaching, sosiale medier og IT, og jeg har vært frilanser for andre reklamebyråer. Det er egentlig ikke så viktig hvor kunden kommer fra, privatpersoner er også velkomne, for den saks skyld!

Gunstig timepris

Til å være et profesjonelt designstudio, så holder jeg bevisst lave priser. Mitt ønske er at organisasjoner også skal ha råd til å god design. Jeg har derfor en ekstra lav timepris for  ikke-kommersielle virksomheter. For norske kunder fakturerer jeg også uten moms, ettersom jeg driver virksomheten fra Sverige. Det tilsvarer ytterligere 25 % rabatt for alle som ikke ellers kan dra av momsen.Vil du ha et prisforslag – så ta kontakt!

Hode, hjerte, kne og tå

God design og kommunikasjon skal berøre, vekke interesse, styrke et varemerke – eller gi giverlyst. Derfor behøvs det mer enn bare en fin "overflate". Det er viktigere med rett design enn fancy design. Bare da får varemerket "luft under vingene".

Klikk her om du tror jeg kan hjelpe deg!

Kompetanse og erfaring

Alt handler ikke om programvarekunnskap. Mest handler design om omtanke og nøyaktighet, og evne til innlevelse i kundens behov og virkelighet  – i kombinasjon med formfølelse og ide. Men deretter skal det jo virkeliggjøres, og helst både effektivt og teknisk korrekt. Med over 25 års daglig bruk av Adobes trekløver Indesign, Photoshop og Illustrator, så er du i gode hender.

For hjemmesider bruker jeg først og fremst verktøyet Webflow, for custom design uten koding. (Denne siden er gjort med Webflow). Jeg kan også gjøre Wordpress-sider og hjelpe til med Cornerstone-sider, i samarbeide med min kollega Jenny. Jeg bruker såklart også Microsoft Office-pakken med Word, Powerpoint og Excel, og andre programmer, når det trengs.

Samarbeids-partnere

Ravnbø design er en del av Designkonsulatet – ambassadører for god design. Jeg samarbeider nært med flere i nettverket. Sammen har vi en bred kompetanse og kan agere som et helt byrå ved behov. Her er en noen av de "konsulene" jeg jobber nærmest og mest med: 

Paul danielsson
layout, projektleder, text

Layout, prosjektledning og tekst. Paul kommer du i kontakt med om vi hjelper deg med design av magasiner, eller sosiale medier!

Jenny Andrushko
webdesign, grafisk design

Webbdesigner og grafisk designer med utvikler-/ programmeringsbakgrunn. Partner for Wordpressider og Cornerstone.

Niklas burman
webutvikling

Front-end developer, ekspert på Wordpress. Niklas jobber  nå i et webbyrå i Stockholm, men håndterer våre tidligere felles kunder og prosjekt.

Frans sjöberg
animering, film, lyd, mm

Designer/illustratør som også gjør animasjon/moving image og lyd/musikk. Hjelper meg med sånt som rører på seg.

Velkommen til mitt studio

Mitt studio er i et kontorsfellesskap i Karlskrona, i Blue Science Park-området på Gräsvik. Vi er for tiden fire personer, blant annet min kollega Jenny. Ta kontakt om du vil vite mer.

Nettverk og medlemsskap